Бившият старши треньор на Берое Густаво Араголаса призна специално за dsport, че

...
 Бившият старши треньор на Берое Густаво Араголаса призна специално за dsport, че
Коментари Харесай

Араголаса: Имаме разногласия с президента, няма финансови проблеми, Берое и Стара Загора завинаги ще останат в сърцето ми

 Бившият старши треньор на Берое Густаво Араголаса призна специално за dsport, че е имал различия с президента Ернан Банато и това е повода за раздялата сред двете страни. Той съобщи, че няма финансови проблеми в клуба и добави, че Берое и Стара Загора вечно ще останат в сърцето му.

Г-н Араголаса каква е повода да се стигне до това развиване на нещата?

- Имаме някои различия с президента и в последна сметка се разбрахме, пътищата ни се разделят.

С какви усеща напускате Берое?

- Малко съм печален от метода, по който се отнесоха с мен. Градът е прелестен, почитателите са невероятни. Моето предпочитание бе да продължа моята работа, само че във футбола е по този начин.

Много се приказва, че повода за вашето уволняване е това, че сте давали повече игрово време на български футболисти, правилно ли е, има ли нещо такова?

- Не, не, това не е по този начин. Винаги съм се стремял да давам еднообразно време за игра на всички. Мисля, че българските футболисти в Берое се показват добре. Те имат право да играят, както всички останали футболисти, които са в тима. Не съм имал предубеждения към никой.

Вие доста пъти сте казвал, че в Берое няма разделяне на българи и чужденци. Сега, когато към този момент не сте треньор на Берое ще ви запитвам още един път - има ли разделяне в Берое на българи и чужденци?

- Не, не съществува такова разделяне в тима. Българските млади футболисти се схващат доста добре с латиноамериканците. Мисля, че футболистите посред са построили една чудесна група, едни чудесни връзки. Аз персонално получих доста известия в поддръжка, както от българските момчета, по този начин и аржентинските, от латиноамериканските. Това ме прави благополучен от моята работа. Аз си вършех работата с доста пристрастеност и съм удовлетворен от постигнатото.

Вини Трибуле причина ли е да се стигне до раздялата сред Берое и вас?

- Не, това не е измежду аргументите за нашата разлъка. Трибуле би трябвало да оправи нещата си с клуба. В последна сметка не мога обаче да кажа дали това ще стане или не.
 Берое уволни треньора си!
Берое уволни треньора си!

Густаво Араголаса към този момент не е ментор на тима

Причина ли е за вашето уволняване това, че шефовете на клуба не съумяха толкоз дълготрайно време да не картотекират играчи като Ойос и Годой?

- Не, аз от първата минута започнах да работя в Берое с футболистите, които бяха налични. Формирахме тима с момчета, с които имахме разполагаем. За страдание нямах опция да разгадавам на Ойос и на Годой. Причината е бюрократичен проблем. Това е за огромно страдание, тъй като се загуби доста време, а тимът загуби опция те да показват техните благоприятни условия.

И въпреки всичко тогава какви са аргументите за вашето уволняване? Резултатите от последните три мача или други?

- Президентът желае да направи смяна на ситуацията. Аз съм доста признателен за опцията, която ми даде да работя в Берое. Изключително доста съм благополучен от опцията, която се откри пред мен, да се срещна с България. Винаги ще съм признателен на президента.

Какъв Берое оставате?

- Аз пристигнах в Берое и след 25 дни пуснахме тима на терена. Тим, който завоюва първия си мач от шампионата. Горд съм, че изпратихме един състезател в Лацио, който играе като титуляр против Атлетико Мадрид в младежката Шампионска лига. Дадохме път на различен млад състезател - Виторио, който получи повиквателна за националния тим на България U19. Берое е на пета позиция в класирането. Това е моят баланс, това което направих за това време, в което съм в Берое. Изключително съм признателен за поддръжката, която получих от града, от последователите на тима. Феновете постоянно ме подкрепяха и постоянно подкрепяха тима. Съжалявам само, че няма да може да продължим плана.

Кой ще бъде идващият футболист, който е в положение да направи крачката и да пробие в първия тим, съгласно вас?

- Не, не желая да споделям едно име, тъй като доста пъти се е случвало, когато кажеш едно име, нещата да не се получат тъкмо по този начин, както си очаквал. Най-важното е, че подрастващите работят добре, би трябвало да доизградят една добра просвета на работа. Вярвам, че младите футболисти са бъдещето на Берое и на българския футбол. Надявам се един ден да се завърна да работя в България. Това е страна, която отвори прегръдката си за мен. Аз съм доста благополучен от моя опит, който натрупах в България.

Много доброжелатели настояват, че Берое има финансови проблеми? Вие може ли да кажете от вашата позиция Берое има ли финансови проблеми? Има ли неизплатени хонорари към играчите?

- От моята работа в клуба, мога да кажа, че Берое няма финансови проблеми. Няма неизплатени отговорности към мен или към някои от играчите.

Може ли някой ден да забележим Густаво Араголаса назад в България?

- Надявам се, уповавам се, че моята работа в Берое е била видяна. Надявам се, че съществува опция да се върна и да работя още веднъж в България. Страната е доста хубава.

Какво желаете да кажете на край на почитателите на Берое и на цяла Стара Загора?

- Искам да благодаря на всички, да им дам една прегръдка на всички. Никога няма да не помни тяхната поддръжка, атмосферата, която създаваха изключително на домакинските ни мачове. Искам да им благодаря от сърце. Изключително съм благополучен от поддръжката, която получавам, когато хората ме срещнат по улицата и ме поздравяват. Берое и Стара Загора вечно ще останат в сърцето ми!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР